Overslaan en naar de inhoud gaan

Securex HQ

De nieuwbouw in Gent (B) overtreft grandeur van weleer; in het ontwerp gaan eenvoud en technisch vernuft hand in hand. Het resultaat? Een duurzame uitvalsbasis waar flexibiliteit en comfort centraal staan, op basis van een geslaagd architecturaal concept dat de toekomstgerichte visie van Securex perfect illustreert.

Op zoek naar meer ruimte, comfort en energie-efficiëntie koos het bekende HR-bedrijf voor de meest logische oplossing: de bestaande hoofdzetel afbreken en vervangen door een state-of-the-art nieuwbouw. Voor ARCH & TECO was dit echter geen vrijgeleide om eender welk concept uit te werken. “Integendeel: we wilden een kantorencomplex ontwerpen dat zich integreert in de historische, modernistische context van de Watersportbaan en aansluiting vindt bij het stedelijk weefsel in de omgeving”, leggen de architecten uit. “Modulariteit, flexibiliteit en duurzaamheid waren belangrijke aandachtspunten, zowel op architecturaal als structureel en technisch vlak.

De Torro flagstones verbinden de binnen- en buitenruimtes en koppelen zo verschillende functies op een geheel organische manier. 

Architekt Arch & Teco
Locatie Gent
securex

Get in touch

Kunnen we u helpen bij uw project?