Overslaan en naar de inhoud gaan

Natuursteen

Franse of Kroatische kalksteen, Indische zandsteen, Braziliaanse leisteen en Scandinavische kwartsiet: het zijn slechts een paar voorbeelden van unieke steensoorten die STONE zorgvuldig voor u selecteert.

Onze zoektocht naar natuursteen van de beste kwaliteit begint altijd aan de bron.

We distribueren vanuit groeves wereldwijd naar België, Europa en ver daarbuiten. Zo bieden we een eindeloze keuze aan platen en tegels, zo gevarieerd en eigenzinnig als de natuur zelf.

Natuursteen

Soorten natuursteen

Tijdloze, natuurlijke schoonheid die elk project uniek maakt. Prachtige natuursteen uit alle hoeken van de wereld, die we graag met u delen.

Kalksteen is sedimentair gesteente dat ontstaat door de opeenhoping van (kalkhoudende) stoffelijke overblijfselen van in zee levende organismen. Daarmee bestaat kalksteen voornamelijk uit calciumcarbonaat en vindt men er regelmatig fossielen in terug (schelpen, ammonieten, e.d.). Blauwe hardsteen is een voorbeeld  van een fossiele kalksteen, bestaande uit de restanten van zeelelies.

In bonte kleuren, geaderd of met een kristalstructuur. Bont gepolijst of getemperd gestraald, uit de verste hoeken uit europa of dicht bij ons; geen enkel ander type natuursteen spreekt zo tot de verbeelding als marmer. Van tijdloze klassiekers als Carrara of emperador tot de meest exclusieve types als Calacatta, Estatuario, Fior di bosco, Breccia Capraia of Arrabescato, bij ons vindt je zeker en vast een type marmer dat past bij uw interieur.

Leisteen is een gesteente dat gekenmerkt wordt door een duidelijke, dominante foliatie van afwisselende laagjes. Dankzij deze foliatie heeft leisteen een sterke splijting en verbrokkelt het in dunne, plaatvormige brokken. Leisteen wordt in de natuur gevormd door de metamorfose van kleirijk sediment, zoals schalie of kleisteen.

Kwartsiet is een gesteente dat voornamelijk uit het mineraal kwarts bestaat. Kwartsiet ontstond vaak uit (sedimentair) kwartszand dat in eerste instantie werd samengeperst tot zandsteen. In zulke zandsteen kan men de afzonderlijke zandkorrels nog zien. Kwartsiet kan ook verder verhard zijn door druk en temperatuur of door afzetting van bindende kiezel, waarna de individuele korrels niet meer te zien zijn.

Zandsteen is een sedimentair- of afzettingsgesteente dat voornamelijk bestaat uit zandkorrels. Bij sedimentatie van zandkorrels worden ook silt, kalk, grind, glimmers, veldspaat en andere gesteentefragmenten afgezet. Door verwering wordt een van oorsprong geelbruine zandsteen grijs. Het voorkomen van bepaalde oxiden en andere mineralen kleurt varianten bruinrood.

Graniet is een dieptegesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen.

Breuksteen is een natuursteen van onregelmatige vorm, zoals die ongekapt of licht bewerkt uit de steengroeve is gebroken. Dankzij het unieke karakter, oppervlak en structuur, staan breukstenen garant voor een uiterst natuurlijke toets aan elk project.

Nergens zo populair als bij ons! Van trofee na die helse doortocht of beklimming tot tuinpad, terras of oprit. Deze klassiekers doorstaan zonder problemen weer en wind, kunnen tegen een stootje en gaan een leven lang mee. Beschikbaar in zachte aardetinten, sprankelend kwartsiet of een doorwinterde reclaimed versie, dit zijn de stenen voor je outdoor space.

Klinstones zijn smalle steentjes met een formaat van 20x5cm. Dankzij het kleine formaat laten de waaltjes zich gemakkelijk in diverse legpatronen leggen. Beschikbaar in grijs, rood of geel, blauwe hardsteen of zachtbeige kalksteen; deze klinstones zijn uiterst geschikt voor tuinpaden, afboordingen, trappen, terrassen en opritten …

Flagstones zijn helemaal terug! Eigentijds, landelijk of cottage, stedelijk, van binnen naar buiten. Te verkrijgen in kwartsiet, zandsteen of kalksteen. Felgekleurd of zachte aardetinten, dit zijn de ontbrekende puzzelstukken voor je in- of outdoor space.

Exclusieve en exotische natuurstenen, gewonnen in groeves over de hele wereld. Met unieke kleuren, texturen en patronen brengen deze materialen een ongeëvenaarde schoonheid op maat naar uw interieur. Laat uw ruimte tot leven komen met dit uniek assortiment natuurstenen.

Travertijn is een prachtige natuursteen die vaak wordt gebruikt in interieur- en exterieurontwerpen. Het staat bekend om zijn unieke textuur en warme uitstraling. De kenmerkende poriën en aderen in travertijn geven het een speels en organisch uiterlijk. Het gebruik van travertijn in je interieur voegt een vleugje elegantie en natuurlijke schoonheid toe. Of je nu kiest voor een moderne of klassieke stijl, travertijn biedt talloze mogelijkheden om je ruimte een tijdloze en luxueuze uitstraling te geven.

Kortom, travertijn is een veelzijdige en prachtige natuursteen die een stijlvolle toevoeging kan zijn aan elk interieur- of exterieurontwerp. Het combineert natuurlijke schoonheid met duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud, waardoor het een favoriete keuze is voor velen.

Naar boven