Overslaan en naar de inhoud gaan

De Faar

Woontoren 'De Faar' bevindt zich op de site 'De Nieuwe Dokken' in Gent. Zicht op de torens van Gent, de dokken én zuidgerichte terrassen: dat is De Faar by Beel. Dit gebouw met felrode keramische gevelbekleding van STONE is een nieuwe landmark in de skyline van Gent. De bomen op het dak zijn als een wuivende helmbos een baken voor wie van de stad richting De Nieuwe Dokken kijkt.

De Faar zorgt voor een nieuw soort leven in Gent. Nergens in Gent woon je aan zo'n grote waterpartij. De dokken zijn ter hoogte van De Faar by Beel maar liefst 110 meter breed. Vanuit je appartement kijk je niet alleen over de oude haven, je stapt ook zo de Schipperskaai (een nieuwe wandelkade langs het water) op, of fietst over de Bataviabrug het centrum in.

Stéphane Beel creëerde een thuis voor mensen: "De architectuur heeft de bedoeling dat de mensen zich dit gebouw, deze buurt, kunnen toe-eigenen. Het maakt deel uit van de wijk, de stad. Dan krijg je achteraf het compliment: ik kom tot rust in mijn huis, ik kom thuis."
 

Architekt Stéphane Beel Architecten
Jaar 2019
De Faar

Get in touch

Kunnen we u helpen bij uw project?