Home
 
 

STONE: passie voor steen sinds 1923

Hoe het begon

Wanneer u over de schouder van STONE kijkt naar waar het ooit begon, dan blikt u terug op bijna 100 jaar geschiedenis, vakkennis en meesterschap.

Dit bedrijf legde haar eerste steen in 1923 met het ontstaan van de alom gekende composietproducent én marktleider in terrazzo, Bombarbre.

Een tweede fundament volgde in 1959 toen het vroegere Stone NV en Stone West furore maakte als natuursteenontdekker en nieuwe steensoorten vanuit groeves wereldwijd importeerde naar België, Europa en de rest van de wereld.

Met Cerabos als derde pijler werd in 2006 op de kar van vernieuwing gesprongen. Keramische tegels voor binnen, buiten, als gevelbekleding of als keukenblad: niks bleek onmogelijk met dit krasvaste gebakken materiaal!

Van drieluik tot één gevestigde waarde

Met een DNA barstensvol expertise en knowhow in natuursteen, terrazzo en keramiek, bundelden wij deze drie krachtige bedrijven op 1 juli 2018 tot één gevestigde waarde: STONE.

Hiermee vindt u vanaf heden drie productgroepen en drie activiteiten onder één dak, elkeen vergezeld van een jarenlange historiek en diepgewortelde expertise.

 

Want actief als groothandel in tegels en platen, als leverancier van maatwerk in o.a. trappen en keukens, en met een export divisie gebouwd op trading en buitenlandse projecten, is STONE uitgegroeid tot een bijzonder sterke speler en een kwaliteitsvolle solution provider voor natuursteen, keramiek en terrazzo.

De kracht van deze kruisbestuiving schuilt niet enkel in de combinatie van onze materialen, maar evenzeer in het samenbrengen van gepassioneerde mensen.

Het is immers dankzij de intense inzet van onze medewerkers dat die eerste bouwsteen bijna 100 jaar later kon uitgroeien tot een krachtig bedrijf dat maar liefst drie marktsegmenten tot in haar DNA beheerst.

 

Drie materialen, drie activiteiten en één DNA barstensvol expertise: dat is STONE. Dat zijn wij. Welkom.

 

Contacteer ons