Home
 
 

Uw maatwerk, onze passie

Het atelier van STONE is het kloppende hart van ons bedrijf. Hier brengen wij elk materiaal tot leven. De combinatie van diepgaande productkennis, vakmanschap en performante machines resulteert in glansrijk maatwerk en vindt haar toepassing zowel binnen als buiten.

 

Onder de vorm van trappen, keukenwerkbladen, douches, gevels, wandbekleding of tegels op maat, verzagen en bewerken wij in ons atelier zowel natuursteen, keramiek, kwartscomposiet en terrazzo. Helemaal afgestemd op de vereisten van uw project.

 

Of u nu kiest voor het unieke aspect van echte natuursteen, het bikkelharde karakter van kwartscomposiet, de vrolijke partikels van terrazzo of de hygiënische en krasvaste eigenschappen van keramiek: elk materiaal oogt anders en bezit uitzonderlijke kwaliteiten.

 

Wenst u de levensduur van uw maatwerk bovendien aanzienlijk te verlengen? Voorzie dan een passend onderhoud in functie het door u geselecteerde materiaal. Het perfecte werkblad kiest u dan ook steeds in functie van uw persoonlijke smaak én levensstijl.

Fotograaf: Sander Buyck 

Vier unieke materialen met elk een eigen karakter

1/ Maatwerk in kwartscomposiet

STONE is onder de vroegere naam Bomarbre reeds jarenlang gekend als fabrikant van kwartscomposiet. Dit resine- of harsgebonden materiaal bestaat naast kleurpigmenten uit 95% kwartskristallen als aggregaat. Wist u dat kwarts het hardste mineraal is na edelstenen? Hierdoor zijn keukenwerkbladen uit kwartscomposiet bijzonder sterk en hebben ze uitmuntende eigenschappen die in een veeleisende keukenomgeving perfect tot hun recht komen: krasbestendig, vuilafstotend, zuurresistent, hygiënisch en bijzonder onderhoudsvriendelijk.

 

Een keukenwerkblad of ander maatwerk in kwartscomposiet laten maken? Snuister doorheen ons aanbod.

2/ Maatwerk in natuursteen

Het DNA van STONE is doorspekt met liefde en passie voor de niet te evenaren kracht en eindeloosheid van echte natuursteen. Of u nu houdt van de verfijnde finesse of dramatiek van marmer, de hardheid van graniet, de gelaagde grilligheid van leisteen of het zachte karakter van warme zandsteen: al onze natuursteenplaten scheppen een ziel en dit binnen de meest uiteenlopende interieurs.

 

Met maatwerk in natuursteen kiest u voor een levenslange bondgenoot in huis. Laat u verleiden.

Fotograaf: Sander Buyck 

3/ Maatwerk in keramiek

Onder hoge druk geperst en heetgebakerd gebakken tot wel 1.250 graden, maakt dat keramiek een stijlvolle en hygiënische partner is voor elke ruimte binnen uw woning. Hitte, krassen of zuren: keramiek geeft geen krimp. Zorgeloos kokkerellen in een onderhoudsvriendelijke omgeving krijgt daarenboven een extra dimensie dankzij het modieuze uiterlijk van keramiek. Als douchebak, wastafelblad of keukenwerkblad: keramiek is beschikbaar in diverse kleuren en afmetingen en bovendien te verkrijgen in een niet te evenaren natuursteenlook zoals o.a. de Calacatta, Estatuario of ons eigenste Belgische blauwsteenimitatie Pierre Bleue.

 

Maatwerk in keramiek is eindeloos veelzijdig. Droomt u even mee?

4/ Maatwerk in terrazzo

Wie terrazzo zegt, denkt Bomarbre. De terrazzolijn van STONE onderscheidt zich door haar productieproces in vier productgroepen met elk een eigen karakter. Voor maatwerk zoals bv. douches, keuken- of wastafelbladen is de serie ‘Bomarbre XXL’ bijzonder geschikt. Deze gepigmenteerde en met hoogwaardige Portlandcement gebonden marmercomposietplaten bestaan in een waaier aan kleuren, en worden in het atelier van STONE op maat verzaagd en verwerkt. Met hun kleurrijke partikels en vrolijke karakter is een keukenwerkblad, trap of ander maatwerk in terrazzo de gedroomde blikvanger binnen uw interieur.

Ziet u het plaatje graag helemaal compleet? Kies dan voor een bijpassende terrazzo vloertegel!

 

Met maatwerk in terrazzo haalt u een tijdloze eye-catcher in huis. Welke Bomarbre terrazzo van STONE siert binnenkort ùw interieur?

Soorten afwerkingen en maatwerk

In het atelier van STONE kan u terecht voor tal van standaard randafwerkingen of speciale afwerkingen van werkbladen in kwartsresine, natuursteen, keramiek of terrazzo. Van uitsparingen voor kookplaten en spoelbakken, kraangaten of stopcontacten tot afwerkingen in verstek, met watergroeven in helling of met een uitgefreesd verlek: het maatwerk van STONE is onberispelijk.

Afhankelijk van het gekozen materiaal kan u kiezen voor diverse oppervlaktebewerkingen:

 • silk
 • satin
 • velvet
 • verzoet
 • patinato
 • naturale
 • gepolijst
 • gevlamd
 • gestraald
 • riverwashed
 • bush hammered
 • combinaties (natuursteen)

Fotograaf: Sander Buyck 

Op zoek naar maatwerk in natuursteen, keramiek of terrazzo?

Droomt u ervan een keuken op maat te laten maken? Bij STONE wordt uw werkblad een bondgenoot doorheen de tijd. Een stille getuige voor soms wel een leven lang.

 

Maak een afspraak